Nieuw voor Jeugd: Smashbal

In januari 2015 zal volleybalvereniging 'Wognum' een nieuwe tak in de volleybalsport introduceren. Het nieuwe onderdeel heet smashbal.


Wat is Smashbal?

Smashbal is een nieuwe vorm van het volleybalspel. Daarin is de volleybalbeleving het uitgangspunt, waardoor het smashbal een stoer, aantrekkelijk en uitdagend karakter heeft.

Vooral voor jongens is de smash de meest aantrekkelijke volleybaltechniek. Tijdens het smashbal mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer. Je speelt twee tegen twee en bent dus veel in beweging. De nadruk ligt meer op de bewegingsintensiteit dan op de technische aspecten van het volleybal. Smashbal is opgebouwd uit 4 levels, waarbij elke rally eindigt met een smash. De bedoeling is om zo hard te slaan dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: de bal mag een keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Dit volleybalspel richt zich vooral op de belevingswereld van jongens in de leeftijd van 6-14 jaar, maar meisjes vinden het ook erg leuk.

Tijdstip

Als je enthousiast bent geworden en je wilt graag gaan smashballen kom dan op woensdag 14 januari - of de woensdagen erna - om 18:30 uur naar De Westfrieslandhal. Iedereen is welkom, dus neem vrienden, vriendinnetjes mee, en ...

          de eerste 5 lessen zijn GRATIS !!!

Informatie over Smashbal

Kijk hier voor een filmpje op YouTube, om te zien wat Smashbal is.

Kijk hier bij de NeVoBo, om te zien wat Smashbal is.