Verslag Rolan Robotics Bedrijventoernooi (9+16 september 2016)

Rolan Robotics is toernooisponsor van het Bedrijventoernooi

De voorronde

In September was het weer tijd voor het jaarlijkse Rolan Robotics Bedrijventoernooi. Dit jaar was het de 27e editie. 14 Enthousiaste teams gingen strijden om de wisselbeker. Sommige teams huldigden vanaf de start het olympische principe: meedoen is belangrijker dan winnen. Anderen gingen van meet af aan voor de knikkers. Helaas waren er ook maar liefst 14 afmeldingen van bedrijven/teams om uiteenlopende redenen. Volgend jaar zullen we ons best doen om meer bedrijven/teams over de streep te trekken. In de Westfrieslandhal kunnen we 24 teams huisvesten op een avond, dus …

De eerste speelavond – de voorronde – was op vrijdag 9 september. De condities waren aangenaam, en na een avond ballen was dit de tussenstand:

Team van toernooisponsor Rolan Robotics. Klik voor fotoserie 'Teams'
Poule A Finalepoule
1. Scholtens Groep A
2. Wit Wognum B.V. A
3. Nix Mis A
4. De Lachende Lendelap C
5. Drop en Drover C
Poule B Finalepoule
1. De Groot Management/td> A
2. Rolan Robotics B
3. Hoy Reneuncio B
4. Fun 2 Wheels B
5. De Weerstanden C
Poule C Finalepoule
1. De Fordjes A
2. Leaseweb B
3. B & S Watering Systems B
4. Hiero-die-bal C

De finaleronde

Op vrijdag 16 september was de finaleavond. De teams konden nu hun krachten meten met min of meer gelijkwaardige teams. Bovendien was er per poule wat lekkers te verdienen. Elke 2e plaats gaf recht op een lekkere worst. En elke 1e plaats was goed voor een bittergarnituur. Dus niets stond een mooie competitie in de weg.

In finalepoule C stak Hiero-die-bal – op de tribune ondersteund door een enorme jeugdige en lawaai producerende supportersschare – er met kop en schouders bovenuit. De Weerstanden werd overtuigend tweede. Drop en Drover hield De Lachende Lendelap net onder zich, zodat de ‘Keurslagers’ met de poedelprijs (wisselbeker) werden verrast!

In finalepoule B pakte debutant Hoy Renuncio de 1e plaats. Leaseweb werd 2e, net aan voor het team van sponsor Rolan Robotics. Onderin was B&S Watering Systems net beter dan Fun 2 Wheels.

In finalepoule A ging de strijd bovenin tussen Scholtens Groep en De Groot Management. In de laatste wedstrijd moest Scholtens Groep beide sets winnen winnen om de titel te pakken. Zover liet De Groot Management het niet komen, waardoor de wisselbeker voor weer een jaar op het Oostend te bewonderen is. Nix Mis eindigde solide op de 3e plaats, vòòr de nooit sjoemelende Fordjes. Wit Wognum B.V. eindigde als 5e.

De winnaars, De Groot Management. Klik voor fotoserie 'Teams' De eindstand:
Poule A Bedrijf extra prijs
1. De Groot Management wisselbeker + bittergarnituur
2. Scholtens Groep worst
3. Nix Mis Recreanten vv Wognum
4. De Fordjes Garage Huisman
5. Wit Wognum B.V.
Poule B score extra prijs
6. Hoy Renuncio Hoy Renuncio Interieurbouw bittergarnituur
7. Leaseweb Vriendengroep worst
8. Rolan Robotics
9. B & S Watering Systems
10. Fun 2 Wheels Rijschool Schipper
Poule C score extra prijs
11. Hiero-die-bal Leerkrachten Hieronymusschool bittergarnituur
12. De Weerstanden Syrinx Industrial Electronics B.V. worst
13. Drop en Drover R&R Mechatronics
14. De Speelwagen Keurslagerij Dick Kok poedelwisselbeker

Epiloog

De wedstrijdleiding zat voor het eerst in de zaal/toestelruimte; wel zo gezellig. Het warme, verafgelegen hok boven in de nok van de sporthal werd niet gemist. Het befaamde emmertje om de uitslagbriefjes in te deponeren wel … , doch het beschermende doelnet fungeerde – met voldoende gaatjes – perfect als “brievenbus”. Na de wedstrijden was er gelegenheid om in sportcafé De Bloesem lootjes te kopen voor het Rad van Avontuur. De lekkere, handige en nuttige prijsjes en soms collector-items vonden zo hun bestemming, zo ook de beschikbaar gestelde kannetjes bier (5x sponsor Rolan Robotics, en 1x De Groot Management). Hans Breeuwsma en Nicole Gleijsteen deden vervolgens de prijsuitreiking. De nummers 1. en 2. van elke poule ontvingen een bittergarnituur resp. een overheerlijke worst. En de winnaar ontving de beker voor de wisseltrofee. Het bleef nog lang druk en gezellig in het sportcafé.

Tot slot wil ik alle betrokkenen bedanken: toernooidirecteur Jan, Nancy, toernooisponsor Hans Stam van Rolan Robotics, alle prijzenleveranciers, raddraaier Hans, de lotenverkopers, de EHBO-ers Peter Burger en Wim Broekhuizen, Sportcafé De Bloesem, de beheerders van De Westfrieslandhal, Clemens, en alle anderen die hand- en spandiensten hebben verleend.

Tot volgend jaar!!

Jos Steltenpool