Verslag Halloween Toernooi (20 oktober 2016)

Horrorclowns aan het volleyballen in De Westfrieslandhal

In de herfstvakantie was het Halloween volleybaltoernooi. Maar liefst 75 kinderen hebben deze dag lekker gevolleybald!

Een grote opkomst, mede doordat alle basisschoolkinderen vanaf groep 4 van de Speelwagen en de Hieronymus de afgelopen periode allemaal driemaal een volleybaltraining hebben gekregen tijdens de gymles op school. De training werd gegeven door een echte jeugd-smashbaltrainster van de NeVoBo, ondersteund met leden van de volleybalvereniging Wognum. Vele vrijwilligers hebben geholpen, het was een logistieke uitdaging om alles goed in te plannen. Allen dank hiervoor! De kinderen hebben geleerd om bovenhands en onderhands te spelen, te serveren en uiteraard te smashen! Dat is natuurlijk wel het leukste van volleybal. Vandaar dat de jeugd, vooruitlopend op het echte volleybal, tegenwoordig volgens de regels van smashbal speelt. Hierbij mag de bal eerst gevangen worden, gegooid naar de 2e en vervolgens mag de 3e lekker smashen!

Dit kon allemaal in de praktijk gebracht worden tijdens het toernooi. Veel teams waren verkleed, de organisatie was ook verkleed met heksenmutsen en enge maskers. De teams bestonden uit 4 kinderen, maar als er soms een team was met eentje minder, werd dit prima opgelost, door even met een ander team mee te doen. De teams werden ingedeeld op leeftijd. Het was mooi om te zien hoe enthousiast en af en toe echt fanatiek de kinderen bezig waren. Volgens mij was iedereen lekker aan het ballen en was het een gezellige en sportieve middag. Een succes! Volgend jaar weer.

Het mooist verkleed was het team waarvan wij even aan het begin van het Halloweentoernooi dachten dat zij het thema niet helemaal goed hadden begrepen ... zij waren als clowns verkleed ... mhhh ... maar de naam van het team maakte het helemaal duidelijk: De Horrorclowns! Overigens zagen zij er gelukkig gewoon uit als gezellige clowns, proficiat jongens voor jullie mooie uitdossing en sportieve prestatie.

RB