Recreantenuitje (24 september 2017)

Na grondige voorbereiding hebben Piet en André de uitvoering van het jaarlijkse uitje voor hun rekening genomen. We, de recreantengroep, zijn gestart op de oprit van de Veenrug 8 in Wognum om 14:00 uur. De 17 deelnemers konden hun fiets parkeren in het afgebakende parkeervak aan de overkant (wat niet iedereen lukte). Onder een stralende zon en met een lekkere temperatuur begonnen we met koffie en cake.

Na de nodige nieuwtjes te hebben uitgewisseld was het tijd voor het eerste deel. De deelnemers werden in drie groepen verdeeld, en liepen gezamenlijk naar de start bij de brug naar het Kreekbos. Bij de brug werd gestart met het officieus Nederlands Kampioenschap Pleeborstel Gooien. De groepen kregen een route door het Kreekbos en omgeving, en elke worp moest worden genoteerd. De eerste twee groepen werden in tegengestelde richting gestuurd, in verband met de veiligheid. Aan het eind van de route werden de groepen opgewacht bij de brug richting het trapveldje waar het eerste drankje werd geserveerd. Daarna gezamenlijk naar het trapveldje alwaar een heuse shoot out werd gehouden. Het aantal daar behaalde punten, werd in mindering gebracht op de tot dan toe behaalde score en zo werd de eindstand vastgesteld. De aanmoedigingen en het gejuich waren niet van de lucht. De groep met Paul, Clemens, Jack, Ellie en Marjan was uiteindelijk winnaar. Onder het genot van een versnapering werd weer koers gezet naar de Veenrug.

Van daar is het gezelschap per fiets naar de Oosterwijzend 35 in Nibbixwoud vertrokken. In de bedrijfshal van Riko stucadoorsbedrijf hadden Piet en André de partytent van de volleybalclub opgezet en ingericht met o.a. tafels en stoelen van de Jeu de Boules club, om daar samen te genieten van een BBQ, geleverd door Dick Kok. Even dreigde het geheel niet door te gaan toen bleek dat niemand een vuurtje had om de BBQ aan te steken. Dit kon worden opgelost door lucifers bij moeder Ridder te lenen. Detail: buiten stonden Paul en Clemens aan een statafel, die met de zon meedraaiend op een gegeven moment midden op de weg stond. Ook werden Piet en Clemens nog bedankt met een bloemetje voor hun trainingen. Toen de hitte er goed inzat hebben we genoten van een heerlijke BBQ met dito drankjes, en gingen bij een lekker muziekje zelfs de voetjes nog even van de vloer.

André Ikink