Verslag Rolan Robotics Bedrijventoernooi (1+8 september 2017)


Rolan Robotics is toernooisponsor van het Bedrijventoernooi

De voorronde

Het toernooi werd voor de 28e keer door onze vereniging georganiseerd. Doordat de sporthal op 15 september al bezet was, schoof het toernooi flink naar voren in september. De voorronde was hierdoor al op 1 september, nog net in de zomervakantie van regio Noord. Door diverse afmeldingen kwam het aantal deelnemende teams eerst uit op 13, doch weeks voor het toernooi werd het aantal opgekrikt naar 15. De krachtsverschillen in de voorronde liepen hier en daar aardig op, maar er waren ook diverse spannende wedstrijden. Uit het strijdgewoel kwam de volgende poule-indeling tot stand voor de finaleavond:

Team van runner up Wit Wognum. Klik voor fotoserie 'Teams'
Poule A Finalepoule
1. De Prikkels A
2. De Fordjes B
3. Connect B
4. Rolan Robotics C
5. Syrinx 1 C
Poule B Finalepoule
1. Scholtens Groep A
2. Hoy Renuncio A
3. Syrinx 2 B
4. Dick voor Elkaar B
5. De Speelwagen C
Poule C Finalepoule
1. Wit Wognum B.V. A
2. Vlaar Zillikens Bosch A
3. Hiero-die-bal B
4. Media Markt C
5. Bloesemgaerde C

De finaleronde

Op vrijdag 8 september was de finaleavond. Aan de zijkant van de velden was goed te zien dat sommige teams plots heel andere spelers en speelsters herbergen dan tijdens de voorronde. De 24-uurs economie, oppasbeurten, vakanties, verplichtingen elders, verklaringen genoeg. En waarschijnlijk ook de reden waarom diverse bedrijven er dit jaar niet bij waren. Hulde aan de teamcaptains voor het regelwerk om toch voor deelname en volledige teams te zorgen op beide avonden.

De winnaars, Hoy Renuncio Interieurbouw. Klik voor fotoserie 'Prijsuitreiking' In finalepoule C was het team van onze toernooisponsor, Rolan Robotics heer en meester. Het won alle wedstrijden overtuigend, al was dat ene setje tegen Bloesemgaerde heel nipt (14-13). Bloesemgaerde werd tweede door in het onderlinge duel te winnen van Syrinx 1, met ook daar een spannend setje (13-11); Syrinx 1 dus derde. Media Markt kon zijn plaatsing niet helemaal waarmaken en eindigde als voorlaatste. De poedelprijs (wisselbeker) ging naar De Speelwagen dat helaas geen setje kon winnen, al waren ze daar 3x dicht bij (17-18 tegen Media Markt, 18-20 tegen Bloesemgaerde en 17-21 tegen Syrinx 1).

In finalepoule B gingen De Fordjes onbedreigd strijken met de eer; het was gewoon te sterk voor alle andere teams. Hiero-die-bal werd knap tweede. Het onderlinge duel met Syrinx 2 eindigde gelijk (12-15, 17-13), maar dat liet verderop een paar steekjes vallen, en eindigde dus als derde. Connect, dat in de voorronde zeer sterk voor de dag kwam, wist ternauwernood de laatste plek te ontlopen. Die was nu voor Dick voor Elkaar, hoewel de onderlinge strijd met Connect gelijk eindigde (13-20 en 21-12). Het verschil werd gemaakt tegen Syrinx 2. Connect pakte daar een setje: 16-12, terwijl Dick voor Elkaar bleef steken op 19-19.

De strijd in finalepoule A was dit jaar bijzonder spannend. Drie teams streden tot het laatst om de hoogste eer: Vlaar Zillikens Bosch Advocaten - Mediators, Wit Wognum en Hoy Renuncio Interieurbouw. Een vierde kanshebber sneed zich al vroeg in het toernooi in de vingers. De Prikkels verloor beide sets van Vlaar Zillikens Bosch (16-10 en 17-16), en belandde mede daardoor op de meest ondankbare plaats: vierde; net naast het podium. Scholtens Groep, vorig jaar nog tweede, eindigde nu als vijfde. Meer dan 1 puntje zat er deze keer niet in, maar ... dat ene puntje werd wel gescoord tegen de latere toernooiwinnaar: 15-15. De top vier deelde vooral de punten met elkaar in de onderlinge duels. Naast eerder genoemde uitzondering was er nog een: Hoy Renuncio Interieurbouw won beide sets van Vlaar Zillikens Bosch (15-10 en 21-9), en kon zich daardoor dat puntverlies tegen Scholtens Groep permitteren. Hoy Renuncio Interieurbouw pakte dus de wisseltrofee met 1 puntje voorsprong op Wit Wognum en Vlaar Zillikens Bosch. Wit Wognum werd op basis van gescoorde punten tweede.
De eindstand:
Poule A Bedrijf extra prijs #pt (saldo)
1. Hoy Renuncio Hoy Renuncio Interieurbouw wisselbeker + bittergarnituur 11 (+37)
2. Wit Wognum B.V. worst 10 (+19)
3. Vlaar Zillikens Bosch Advocaten - Mediators 10 (+10)
4. De Prikkels Vriendengroep 8 (+4)
5. Scholtens Groep 1 (-70)
Poule B Bedrijf extra prijs #pt (saldo)
6. De Fordjes Garage Huisman bittergarnituur 16 (+97)
7. Hiero-die-bal Leerkrachten Hieronymusschool worst 10 (+15)
8. Syrinx 2 Syrinx Industrial Electronics B.V. 7 (+2)
9. Connect Connect Assuradeuren B.V. 4 (-54)
10. Dick voor Elkaar Keurslagerij Dick Kok 3 (-60)
Poule C Bedrijf extra prijs #pt (saldo)
11. Rolan Robotics bittergarnituur 16 (+75)
12. Bloesemgaerde Buren van woonwijk Bloesemgaerde worst 12 (+18)
13. Syrinx 1 Syrinx Industrial Electronics B.V. 8 (+9)
14. Media Markt 4 (-38)
15. De Speelwagen Leerkrachten De Speelwagen poedelwisselbeker 0 (-64)

Epiloog

Rolan Robotics geeft toelichting bij extra prijs (miniatuur lasrobot). Klik voor fotoserie 'Prijsuitreiking' Na de wedstrijden was er op beide avonden gelegenheid om in sportcafé De Bloesem lootjes te kopen voor het Rad van Avontuur. De lekkere, handige en nuttige prijsjes en soms collector-items vonden zo hun bestemming, zo ook de beschikbaar gestelde kannetjes bier. Hans Breeuwsma deed vervolgens de prijsuitreiking. De nummers 1. en 2. van elke poule ontvingen een bittergarnituur resp. een overheerlijke worst. En de winnaar ontving de beker voor de wisseltrofee. De wisseltrofee ging dit jaar gepaard met een speciale prijs: Rolan Robotics had een miniatuur lasrobot beschikbaar gesteld. We hopen dat toernooiwinnaar Hoy Renuncio hier heel blij mee is. Het bleef nog lang druk en gezellig in het sportcafé.

Tot slot wil ik alle betrokkenen bedanken: toernooidirecteur Jan, Nancy en Truus, toernooisponsor Hans Stam van Rolan Robotics, alle prijzenleveranciers, raddraaier Hans, de lotenverkoopsters Lonneke, Suzan, Mandy, Wendy en Floortje, de EHBO-er Piet van Zoonen, Sportcafé De Bloesem, de beheerders van De Westfrieslandhal, Clemens, Jan Klein, en alle anderen die hand- en spandiensten hebben verleend.


Tot volgend jaar!!Jos Steltenpool