Verslag Rolan Robotics Bedrijventoernooi (31 augustus + 14 september 2018)


Rolan Robotics is toernooisponsor van het Bedrijventoernooi

De voorronde

Het toernooi werd voor de 29e keer door onze vereniging georganiseerd. Het was - helaas - de laatste keer dat Rolan Robotics als sponsor aan het toernooi verbonden was; daarover verderop meer. Na veel regelwerk kwam het aantal deelnemende teams dit jaar uit op 16. Deze werden verdeeld over 4 poules. En zo kon op 31 augustus de voorronde worden gespeeld. Na soms meer, en soms minder spannende wedstrijden werd de volgende tussenstand bereikt:

Poule A Finalepoule
1. Astrid's Cadeautjes A (gelijk setsaldo, beter puntensaldo dan nr. 2)
2. WESTFRIES GOED B
3. Rolan 1 C
4. Hiero-die-bal D
Poule B Finalepoule
1. Hoy Renuncio Interieurbouw A
2. Vlaar Zillikens Bosch Advocaten B
3. Waard Verzekeringen C
4. De Speelwagen D
Poule C Finalepoule
1. Nix Mis A
2. De Groot Management B
3. Ongeregeld BV C
4. De Knallende Elco's D
Poule D Finalepoule
1. Wit Wognum A
2. Vlaar Zillikens Bosch Mediators B
3. Rolan 2 C
4. Fun 2 Wheels D

De finaleronde

Op vrijdag 14 september was de finaleavond. Ook nu weer 4 poules van 4. De kleine poules zorgde in ieder geval voor een mild aanvangstijdstip van de eerste wedstrijd: 19:30 uur. En om een slechte start goed te kunnen maken, werd gespeeld in 2 sets van 7 1/2 minuut. En zo af en toe werd hiervan, al dan niet bewust gebruik van gemaakt.

Overzicht van het strijdgewoel. Klik voor fotoserie 'Toernooibeelden' Finalepoule D kende een spannende ontknoping. Fun 2 Wheels en De Knallende Elco's gingen nek aan nek. In de laatste wedstrijd pakte Fun 2 Wheels de volle winst tegen De Speelwagen. De Knallende Elco's liet een duur puntje liggen door de eerste set gelijk te spelen tegen Hiero-die-bal. Zo eindigde Fun 2 Wheels met 1 puntje voorsprong op de 1e plaats. De Speelwagen wist nog wel een set af te snoepen van Hiero-die-bal, maar kon verder geen winst boeken. Zo "pakte" het de poedelprijs. Ze waren er evengoed heel blij mee!

In finalepoule C pakte Rolan 1 onbedreigd de winst. Er werden wat puntjes uitgedeeld aan de concurrentie, maar diezelfde concurrentie deed nog meer. Rolan 1 verloor 1 setje van Ongeregeld BV en speelde 2 keer een set gelijk tegen Rolan 2 en Waard Verzekeringen. Ongeregeld BV scoorde net iets beter dan Rolan 2 en eindigde als 2e.

In finalepoule B gaven De Groot Management en WESTFRIES GOED wenig op elkaar toe. Uiteindelijk werd het verschil al gemaakt in de eerste onderlinge wedstrijd. 1 set gelijk, en 1 set winst voor WESTFRIES GOED. In de terugwedstrijd werden de sets eerlijk gedeeld. Hierdoor eindigde WESTFRIES GOED met 2 punten voorsprong op plaats 1. De teams van Vlaar Zillikens Bosch kwamen tekort om voor de prijzen mee te doen. De Mediators deden het net iets beter dan de Advocaten. Ook hier werd het verschil bepaald in de eerste wedstrijd. Waardoor het gezegde "de eerste klap is een daalder waard" maar weer eens van kracht werd.

De strijd in finalepoule A was spannend tot de laatste wedstrijden toe. De winnaar van vorig jaar - Hoy Renuncio Interieurbouw - mengde zich niet in de strijd en eindigde duidelijk als 4e. De andere drie teams hadden tot de laatste wedstrijd kans om de wisseltrofee te pakken. De stalorders van Nancy bracht de bibbers in de knieen bij Nix Mis. Wit Wognum profiteerde ten volle en pakte beide sets, en passeerde zo Nix Mis in de eindstand. In de laatste wedstrijd gaf Astrid's Cadeautjes niks weg. Het had tenminste een set moeten verliezen om achter Wit Wognum te eindigen. Maar zover liet men het niet komen. De toernooiwinnaar van vorig jaar werd duidelijk geklopt, waardoor de toernooiwinst een feit was.

De eindstand:
Poule A extra prijs #pt (saldo)
1. Astrid's Cadeautjes wisselbeker + bittergarnituur 17 (+44)
2. Wit Wognum B.V. worst 15 (+9)
3. Nix Mis 12 (-11)
4. Hoy Renuncio Interieurbouw 4 (-42)
Poule B extra prijs #pt (saldo)
5. WESTFRIES GOED bittergarnituur 20 (+48)
6. De Groot Management worst 18 (+39)
7. Vlaar Zillikens Bosch Mediators 7 (-47)
8. Vlaar Zillikens Bosch Advocaten 3 (-40)
Poule C extra prijs #pt (saldo)
9. Rolan 1 bittergarnituur 20 (+64)
10. Rolan 2 worst 13 (+10)
11. Ongeregeld BV 11 (-3)
12. Waard Verzekeringen 4(-71)
Poule D extra prijs #pt (saldo)
13. Fun 2 Wheels bittergarnituur 18 (+64)
14. De Knallende Elco's worst 17 (+12)
15. Hiero-die-bal 11 (-6)
16. De Speelwagen poedelwisselbeker 2 (-70)

Epiloog

Jos bedankt Rolan Robotics voor 8 jaar sponsorschap. Klik voor fotoserie 'Prijsuitreiking' Na de wedstrijden was er op beide avonden gelegenheid om in sportcafé De Bloesem lootjes te kopen voor het Rad van Avontuur. De lekkere, handige en nuttige prijsjes en soms collector-items vonden zo hun bestemming, zo ook de beschikbaar gestelde kannetjes bier.

Daarna volgde er een speciaal moment. Na 8 jaar stopt Rolan Robotics met het sponsoren van het bedrijventornooi. Het bedrijf is overgegaan in andere handen, en met het afscheid van Hans Stam is de focus minder op Wognum gericht. De oude en nieuwe leiding van het bedrijf, de heren Hans Stam resp. Jeroen Meijer waren beide helaas verhinderd. Daardoor werden de honneurs waargenomen door Robin (zoon van), Rick en Fabian. Uit handen van Jos Steltenpool ontvingen zij een kleine blijk van waardering. Robin had al beloofd om het presentje en bloemen bij zijn ouders af te leveren. vvWognum uit hiermee haar dank naar Rolan Robotics en Hans Stam in het bijzonder.

Jos bedankt Rolan Robotics voor 8 jaar sponsorschap. Klik voor fotoserie 'Prijsuitreiking' Jos vervolgde met de prijsuitreiking. De nummers 1. en 2. van elke poule ontvingen een bittergarnituur resp. een overheerlijke worst. Nummer laatst kreeg de poedeltrofee, en de winnaar ontving de wisseltrofee. Het bleef nog lang druk en gezellig in het sportcafé.

Tot slot wil ik alle betrokkenen bedanken: toernooidirecteur Jan, Nancy, mijzelf, toernooisponsor Rolan Robotics, alle prijzenleveranciers, Keurslager Dick Kok, raddraaier Hans, de lotenverkopers en -verkoopsters, de EHBO-ers Piet van Zoonen en Wim Broekhuizen, Sportcafé De Bloesem, de beheerders van De Westfrieslandhal, Clemens, fotografe Mandy, en alle anderen die hand- en spandiensten hebben verleend.


Tot volgend jaar!!Jos Steltenpool