Verslag Stratentoernooi (15+17 mei 2019)

Ook dit jaar organiseerde vvWognum het Stratenvolleybaltoernooi in de Westfrieslandhal. Het was alweer de 38e keer. De inschrijving verliep deze keer heel voorspoedig. Bij het sluiten van de inschrijftermijn stond de teller op 18 (!) teams. Het wedstrijdschema voor 3 x 5 teams kon opgeborgen worden en moest vervangen worden door het schema van 3 x 6 teams. Dit schema vergt echter meer tijd. Wedstrijdleider Jeroen Brink stelde voor om alle wedstrijden in te korten tot 14 i.p.v. 15 minuten en toch 2 sets te spelen (2 x 7 minuten dus). Dit is wat kort, maar gaat nog net. Het zou mooi zijn als we er volgend jaar nog 2 teams bij zouden hebben. Met 20 teams kan er dan op 4 velden gespeeld worden in 4 poules van 5 teams; dit is een ideaal schema: langere wedstrijden, niet al te vroeg beginnen en toch op tijd klaar!

Op woensdag 15 mei vond de voorronde plaats. Toernooiorganisator Hans Breeuwsma had naar eer en geweten voor een evenwichtige poule-indeling gezorgd. Na een avond volleyballen waren de kaarten geschud en kon wedstrijdleider Jeroen Brink de tussenstand en de poule-indeling voor de finaleavond bekend maken.

klik voor meer foto's van het toernooi Op vrijdag 17 mei mochten de beste 6 teams uit de voorronde gaan uitmaken in poule A, wie er met de toernooiwinst aan de haal zou gaan. Al vrij snel bleek dat Sijbelbroek de meeste aanspraak kon maken op de titel. Met slechts 1 onbesliste set en de rest gewonnen was dat een feit. De wisselbeker verhuist voor een jaartje naar Sijbekarspel! De Westenders eindigden op een eervolle 2e plaats, gevolgd door het vriendenteam Je Moeder.

In poule B, om de 7e t/m de 12e plaats, bleken de ‘Bloesem Bakborrelaars’ te sterk voor de andere teams. Als tweevoudig toernooiwinnaar was dat deze keer het hoogst haalbare voor dit team. Tweede en derde werden respect. ‘Rietveen’ en ‘De Waard Heroes’.

klik voor meer foto's van het toernooi De 1e plaats in poule C, om de plaatsen 13 t/m 18, werd verrassend een prooi voor de Againwolves! Vorig jaar maakten zij deze poule ook al onveilig, maar toen onder de naam Weatherwolves. De nrs. 2 en 3, Wollegras en Toppers van de Veenrug hadden beide een gelijk aantal setpunten behaald, waarna het setsaldo de doorslag moest geven. Dit was voor de Wollegras iets hoger, waardoor dit team er met een kannetje bier vandoor ging. Het team van de Spiegels ging in dit geweld ten onder en mocht de poedelbeker + spandoek van de PV van Leekerweide voor een jaar mee naar huis nemen.

De drie poulewinnaars kregen een bon voor een grote portie bittergarnituur. De nummers twee van elke poule mochten voor hun inspanningen een kannetje bier in ontvangst nemen. Op beide avonden draaide Het Rad van Avontuur weer op volle toeren met Hans Breeuwsma als vaste raddraaier. De deelnemende teams hadden, als inschrijfgeld, een groot en gevarieerd aanbod aan prijzen aangeleverd. Vooral op vrijdagavond waren de lootjes niet aan te slepen! Onze wedstrijdleider Jeroen Brink maakte na afloop de einduitslag bekend, waarbij de diverse prijswinnaars naar voren werden geroepen.

Hierbij wil ik onze EHBO’ers Piet en Wim bedanken voor hun inzet! Graag wil ik ook alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. In het bijzonder Hans als toernooiorganisator en raddraaier, Jeroen voor de professionele wedstrijdleiding en Clemens voor de zaaldienst. Verder ook dank aan het barpersoneel van De Bloesem, alle contactpersonen bedankt voor hun inspanningen om een team bijeen te krijgen en alle deelnemers bedankt voor hun sportieve deelname aan dit toernooi en de vele ingebrachte prijzen voor het Rad van Avontuur. Dit succesvolle toernooi is mede mogelijk gemaakt door P.V. Leekerweide, waarvoor onze dank!

Tot volgend jaar bij de 39e aflevering!

klik voor meer foto's van het toernooi

De uitslag

Poule A extra prijs