Volleybalclinics voor de Speelwagen en Hieronymus (13 maart 2023)


Clinics afgerond met toernooien

Volleybalvereniging Wognum heeft in januari en februari de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen De Speelwagen en Hieronymus in Wognum sportief laten kennis maken met volleybal. Onder leiding van Sven Vermeulen, een professionele volleybaltrainer, die in de regio Noord-Holland veel trainingen en clinics verzorgt, zijn volleybalclinics gegeven tijdens de gymlessen op school.

De clinics zijn in februari afgesloten met gemengde toernooien voor beide scholen. Op maandag 13 februari waren de groepen 7 en 8 aan de beurt en op vrijdag 17 februari de groepen 5 en 6. Met begeleiding van enkele leerkrachten en mensen van vvWognum verliepen de toernooien op rolletjes. Fabian Schreuder, onze jeugdtrainer, had beide keren van de sporthal een volleybalarena gemaakt met wel 8 volleybalvelden en met muziek erbij. Prijzen waren er voor het team met de meeste punten, en voor de drie teams die het sportiefst hadden gespeeld. De kinderen hadden mooie teamnamen bedacht als: The Black Panters, Studiedag/i>, de Stuiterballers/i>, Gangster Babies/i> en The Nuggets.

Met de clinics en de afsluitende toernooien probeert vvWognum in samenwerking met de basisscholen meer Wognumse jeugd enthousiast te krijgen voor deze mooie sport. De kinderen die de clinics leuk vinden, mogen de rest van het volleybalseizoen het volleybal nog verder uitproberen door gratis mee te trainen op de woensdagmiddag met de CMV (Cool Moves Volleybal) jeugd in de Bloesem van 17:00 - 18:00 uur. Het was daardoor al lekker druk op de woensdag na de toernooien. De intentie is om de clinics en de toernooien jaarlijks te herhalen.


Rinske